Abbyy Finereader 11 (8): Vertrouwelijke fragmenten verwijderen

Soms bevat een document vertrouwelijke passages die geheim moeten blijven. Met Abbyy FineReader 11 is het heel gemakkelijk om eenvoudige bepaalde passages uit een document uit te wissen.

Soms bevat een document vertrouwelijke passages die geheim moeten blijven. Met Abbyy FineReader 11 is het heel gemakkelijk om eenvoudige bepaalde passages uit een document uit te wissen. Scan een document en klik vervolgens in het venster Afbeelding op Afbeelding bewerken. De Afbeeldingseditor zal automatisch openen.

Klik in de rechterkolom op Gummetje. Plaats de cursor in de linkerbovenhoek van de passage die je wilt wissen. Houd de linkermuisknop ingedrukt en beweeg naar de rechteronderkant van de passage. Het gedeelte dat je hebt geselecteerd, wordt automatisch gewist. Ga naar Bestand, Document opslaan als. Je hebt nu de beschikking over een document met een gewiste passage. Sterk punt van Abbyy FineReader 11: de functie Gummetje kun je ook inzetten bij bestaande pdf-documenten. Het is een fluitje van een cent om een stuk tekst of afbeelding in een bestaand pdf-document onzichtbaar weg te poetsen.


Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Tips en Trucs, Algemeen

Tags: finereader