abonneren

Aanval brengt Twitter tot stilstand

Gisteravond waren Twitter en Facebook slachtoffers van dos-aanvallen. Het lijkt een georganiseerde actie tegen de meest populaire sociale netwerken. Twitter is daardoor enige tijd uit de lucht geweest en Facebook ernstig vertraagd.Twitter geeft zijn gebruikers de mogelijkheid korte berichten van maximaal 140 tekens uit te zenden over internet. Deze berichten zijn in principe door iedereen te lezen. Door de snelheid en grote vrijheid van deze dienst is het een belangrijke vorm van communicatie geworden bij de verkiezingen in Iran en daarmee een hulpmiddel in de politieke arena.

Twitter wil niet speculeren over de reden of de achtergronden van de kwalijke aanval die de site plat legde en het gebruik urenlang onmogelijk heeft gemaakt.

In een zogenaamd dos-aanval (dos=denial of service) wordt een website door kwaadwillenden aangevallen door zo massaal communicatie verzoeken te doen dat de aangevallen site overbelast raakt. Deze aanvallen worden meestal uitgevoerd door criminelen of politieke  actiegroepen.

Via:Reuters

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord