abonneren

Aantal verkochte pc's voor het eerst in 11 jaar gekrompen

Het aantal verkochte pc’s is in 2012 voor het eerst sinds 2001 gedaald. De pc-markt is met 1,2 procent gekrompen.

De cijfers van iSupply zijn duidelijk. Het aantal computers dat uit de fabriek komt, daalt in 2012 met 4,1 miljoen stuks in vergelijking tot het jaar daarvoor. De prognose voor het aantal verkochte computers dit jaar is met 1,2 procent omlaag gegaan ten opzichte van 2011.

De afgelopen 11 jaar bleef de markt maar groeien, ondanks de crisis die vanaf 2008 losbarstte. Die vette jaren lijken nu dan toch eindelijk afgelopen te zijn. iSupply ziet wel een aantal dingen die het cijfer nog kunnen beïnvloeden op een positieve of negatieve manier. Gunstig zou de komst van Wiondows 8 kunnen zijn. Verder hebben ultrabooks het tij van de dalende pc-markt nog niet kunnen keren, maar hebben fabrikanten het op dat gebied ook zeker nog niet opgegeven. Ongunstig zouden betere tablets en smartphones kunnen zijn als pc-vervangende apparaten.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord