abonneren

Aantal verkochte pc's daalt met bijna 2 procent

Het aantal verkochte pc's is in het eerste kwartaal van 2014 weer gedaald. In totaal zijn er zo'n 1,7 procent minder pc's verkocht als in dezelfde periode van 2013.

Volgens onderzoeksbureau Gartner is de daling echter wel minder sterk dan voorgaande jaren en dat zou komen doordat Microsoft is gestopt met de ondersteuning van Windows XP. Hierdoor schaffen juist weer wat meer mensen een nieuwe computer aan.

Toch hebben een aantal pc-fabrikanten een zware tijd achter de rug. Vooral consumenten kopen minder pc's, maar de groei in de zakelijke markt trekt wel wat aan, doordat veel bedrijven investeren in nieuwe computers, waarbij ook de vervanging van verouderde Windows XP-machines een grote rol speelt.

HP
Hewlett Packard blijf nog steeds marktleider in het aantal verkochte pc's, het bedrijf wist een stijging van 15,3 procent van het aantal verkochte computers te realiseren in het eerste kwartaal van 2014. Asus boert eveneens goed, waar het bedrijf het voornamelijk goed doet op het gebied van hybride laptops.

Bron: DigiTimes

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie