Aantal nieuwe iPods besmet met Microsoft-virus

Apple is kwaad op Microsoft omdat een aantal van de nieuwste Video iPods is besmet met het virus Troj/Bdoor-DIJ. Met dit Trojaanse Paard-virus kan een hacker op afstand toegang krijgen tot een computer en er de controle over krijgen. Apple heeft het virus getraceerd naar de bron en ontdekte dat een enkele geïnfecteerde Windows-pc bij één van zijn fabrikanten de oorzaak van de besmetting is.

Apple zegt in een officiële verklaring op zijn website dat ze kwaad is op Microsoft omdat het bedrijf niet adequaat genoeg optreedt tegen virussen. Hierdoor is één procent van de Video iPods die na 12 september verscheept is besmet met het virus. Apple legt ook de schuld bij zichzelf omdat het bedrijf eerder het virus had moeten ontdekken en verwijderen.

Op zijn website geeft Apple instructies hoe een iPod via iTunes 7 gedesinfecteerd kan worden en het geeft tevens links naar verschillende trial-versions van anti-virussoftware. Apple garandeert dat de aankomende - zesde-generatie - Video iPods schoon zullen zijn.


Meer informatie: Apple website

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: