abonneren

Aantal MMO-verslaafden ligt 10 procent lager

Uit een onderzoek van de Universiteit van Bolton naar 'Massively Multiplayer Online Games'-verslaving blijkt dat het aantal gamers dat verslaafd is aan MMO's ongeveer 10 procent lager ligt dan op dit moment wordt gedacht. Dat is het goede nieuws.
Het slechte nieuws is dat MMO-verslaving een veel grotere negatieve invloed heeft op de levens - zowel zakelijk, privé als sociaal - van de gamers dan tot dusver werd gedacht.

Het percentage mensen met een MMO-verslaving valt iets lager uit omdat de Dr. John Charlton, de psycholoog die het onderzoek heeft gedaan, voor zijn onderzoek andere criteria heeft gehanteerd. In voorgaande onderzoeken werden dezelfde criteria voor MMO-verslaving gebruikt als voor gokverslaving. Maar Dr. Charlton vindt niet dat deze twee vormen van verslaving zo gemakkelijk met elkaar kunnen worden vergeleken. De betrokkenheid van gamers die MMO's spelen ligt hoger dan de betrokkenheid van gamers die gewone computergames spelen, maar deze hogere betrokkenheid betekent nog niet dat de gamers verslaafd zijn.

Dr. Charlton heeft voor zijn onderzoek 400 gamers die regelmatig de game Asheron's Call spelen onderzocht. Gemiddelde speelden de gamers 18,5 uur per week de game. Een van de spelers speelde 100 uur per week.

Uit het onderzoek blijk dat:
- Meer dan 40% van de onderzochte gamers vindt dat zijn persoonlijke leven leidt onder het spelen van de game 
- 30% vindt dat het spelen van de game hun werk verstoort 
- 40% vindt dat de game tot ruzies thuis leidt 
- 50% vindt dat ze door de game niet genoeg slaap krijgen 
- 35% vindt dat ze door de game soms maaltijden overslaan.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat het spelen van MMO's voornamelijk wordt gedaan door mannen. 85 procent van de gamers die meededen aan het onderzoek waren van het mannelijk geslacht. Goed om te weten wanneer u de volgende keer met een sexy Nightelf aan het flirten bent.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: