abonneren

Aantal jonge verslaafde gamers stijgt met 66 procent

Het aantal jongeren dat hulp zoekt voor hun gamesverslaving is de laatste twee jaar gestegen met zo'n 66 procent. Ook ligt de leeftijd van de jongeren steeds lager.

De NOS deed navraag bij acht verslavingsklinieken met een jeugdafdeling, waaronder Jellinek en Yes We Can Clinics. In 2011 werden zo'n 256 gamesverslaafden behandeld, maar vorig jaar was dit aantal gestegen tot 426 jongeren.

De leeftijd van gamesverslaafden ligt ook steeds lager, al vanaf een jaar of 10 worden er kinderen behandeld. Volgens Jan Willem Poot van Yes We Can Clinics, zijn jongeren steeds extremer bezig met hun obsessie. Het aantal uren dat men gamet neemt toe, soms tot wel 18 uur per etmaal. Hierdoor gaan veel jongeren niet meer naar school, verwaarlozen zichzelf of gebruiken drugs om zo lang mogelijk te kunnen gamen.

Toch worden er nog te weinig jongeren behandeld, mede doordat er een taboe heerst op de noemer 'gamesverslaving'. Ouders en docenten zouden bovendien te makkelijk denken over de verslaving, zij zien meer een oplossing in het eruit trekken van de stekker en dan is het klaar, aldus Marius Nabuurs, teamcoach bij de jeugdkliniek van IrisZorg in Tiel.

Bron: NOS

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: