abonneren

Aantal gebruikers van Firefox groeit hard

Mozilla meldt trots dat het aantal gebruikers van Firefox gedurende de afgelopen acht weken met 30 miljoen is gegroeid. Het marktaandeel van Firefox groeit daarmee gestaag door naar 24%.ZDnet meldt deze enthousiaste geluiden die afkomstig zijn van Mozilla topman John Lily. Mozilla meet het gebruik aan de hand van pings die elke Firefox browser elke 24 uur een keer doet naar de Mozilla server om te controleren of er een nieuwere versie is. Mozilla telt het aantal pings.

Deze telling levert het aantal actieve gebruikers per dag. Mozilla vermenigvuldigt dit met drie om tot het maandelijkse aantal gebruikers te komen. Zo compenseert men de meting voor de dagen dat mensen niet browsen. Met deze meetmethode is de het aantal gebruikers per maand gegroeid met 30 miljoen tot 330 miljoen.


Ook de statistieken van internet marktonderzoeker Hitsink tonen aan dat het marktaandeel van Firefox blijft stijgen terwijl dat van marktleider Internet Explorer daalt. Zo heeft Firefox in september 2009 een marktaandeel van 23,75 tegen 65,71 procent van IE. In september 2008 was dat nog respectievelijk 19,6 en 73,64 procent. Andere stijgers zijn Safari met nu 4,24 % tegen 2,87% vorig jaar en Chrome met 3,17% tegen 1% een jaar geleden.

Volgens Mozilla zit er altijd een piek in het gebruik van Firefox in het najaar. Een gevolg van het weer naar school gaan, de aanschaf van nieuwe computers en het updaten naar de nieuwste browserversie.
Via: ZDnet

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: