abonneren

Aantal geactiveerde iPhones valt tegen

De prijs van een aandeel Apple daalde gisteren met bijna vijf procent toen AT&T bekendmaakte dat er in de eerste tweede dagen na de lancering van de gehypte iPhone er 'maar' 146.000 waren geactiveerd. Hoewel 146.000 nog steeds een redelijk aantal is, blijft het ver achter bij de prognose van 500.000 geactiveerde iPhones die analisten hadden verwacht.Een reden van het lage aantal geactiveerde iPhones in de eerste twee dagen na de lancering is onder andere dat veel iPhone-eigenaren problemen hadden met de activering van hun telefoon.
Deze problemen zijn inmiddels door AT&T verholpen.

Volgens analist Eugene Munster hebben veel van zijn vakgenoten zich laten meeslepen in de hype. De getallen die AT&T gisteren bekendmaakte komen dicht in de buurt van de verwachtingen van de meer rationele analisten. Munster verwacht dat de populariteit van de iPhone nog wel zal groeien en dat de telefoon in 2009 pas echt zal doorbreken.

Het is niet bekend hoeveel geld Apple verdient aan zijn samenwerking met telecomprovider AT&T. Geen van beide bedrijven brengt hierover informatie naar buiten. Analisten gaan er van uit dat AT&T $3 per maand aan Apple betaalt voor elke bestaande klant van AT&T die een iPhone activeerd, en $11 per maand voor nieuwe klanten. De bedragen klinken niet als veel geld, maar wanneer deze bedragen worden vermenigvuldigd met het aantal verkochte iPhones - samen met de verplichte 24 maanden die elke klant voor zijn abonnement moet aanhouden - dan lopen de bedragen flink op. Meer dan 40 procent van de mensen die een iPhone hebben gekocht, zijn nieuwe AT&T-klanten.


Bron: Marketwatch

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord