abonneren

Aantal computer-gerelateerde ongevallen neemt toe

Met de fikse toename van het aantal computergebruikers de afgelopen tien jaar is ook het aantal computer-gerelateerde ongelukken in diezelfde mate toegenomen. Tussen 1994 en 2006 is dat aantal maar liefst verzevenvoudigd. Het soort ongevallen dat gebeurd loopt uiteen van het vallen van hardware op het lichaam, struikelen/vallen over snoeren en apparaten, en natuurlijk RSI-gerelateerde klachten. Het onderdeel van de computer dat voor de meeste ongelukken zorgt is de monitor. Het percentage aantal ongelukken met het beeldscherm steeg van 11,6% in 1994 tot 37,1% in 2003.
Daarna daalde dit aantal weer tot 25,1% met dank aan de introductie van de veel lichtere platte beeldschermen.

De US National Electronic Injury System database, is de instantie die dit soort ongelukken monitort. Omdat de computer een steeds grotere rol speelt in ons leven wil de NESS graag meer onderzoek doen naar de precieze oorzaken van dit soort ongelukken. Daarmee willen ze richtlijnen voor het hardware-gebruik opstellen om zoveel mogelijk van dit soort ongevallen in de toekomst te voorkomen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord