abonneren

Aantal BlackBerry-activaties daalt naar nul procent

Het aantal Amerikanen dat in het afgelopen kwartaal een BlackBerry-smartphone heeft geactiveerd is zó laag dat marktanalist CIRP het getal niet eens meeneemt in zijn activeringscijfers.

De nieuwe activeringscijfers van smartphones in de Verenigde Staten zijn bekend en daaruit blijkt dat vooral Apple goede zaken heeft gedaan in het laatste kwartaal van 2013. BlackBerry doet het echter zó slecht dat de smartphonemaker niet eens meer wordt meegerekend in het overzicht van CIRP.

Uit de cijfers blijkt dat ruim 45 procent van de nieuw geactiveerde smartphones in oktober tot en met december van 2013 op Android draaide en 48 procent op iOS, tegenover 34 procent in het voorgaande kwartaal. Apple lijkt dit succes te danken aan de lancering van de iPhone 5s en 5c.

Slecht nieuws voor andere makers van smartphonebesturingssystemen: Windows Phone kwam uit op minder dan drie procent in Amerika en BlackBerry noteert een pijnlijke nul procent. De laatste drie procent gaat naar niet-smartphones, zoals de apparaten met een Java-besturingssysteem.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: