abonneren

Aanraakschermen zeer in trek bij consumenten

Steeds meer consumenten kiezen voor gadgets met een aanraakscherm, zelfs wanneer het apparaat minder functies en van een lagere kwaliteit is dan vergelijkbare gadgets.Aanraakschermen is de nieuwe trend in gadgetland. Door de komst van Apple's trendy iPhone voegen nu ook andere hardwarefabrikanten aanraakschermen toe aan hun producten. Er zijn zelfs al digitale camera's, rekenmachines en horloges met een aanraakscherm. Ook steeds meer desktop-pc's worden uitgerust met een aanraakscherm.
Eerder dit jaar bracht Hewlett-Packard - de grootste computerfabrikant ter wereld - zijn eerste pc met aanraakscherm op de markt. Andere pc-fabrikanten zullen op korte termijn HPs voorbeeld volgen.

De belangrijkste aantrekkingskracht van aanraakschermen voor consumenten is dat de interface vaak goed ontworpen is, dat de gadget geen knopjes heeft, en dat ze "cool" zijn. Aanraking is één van de vijf menselijke zintuigen en het is de meest intuïtieve manier om contact te maken met je omgeving.

Aanraakschermen hebben echter ook nadelen. Een aanraakscherm heeft vaak minder functies en een lagere beeldkwaliteit dan een normaal beeldscherm in dezelfde prijsklasse. Maar dit kan de meeste consumenten niets schelen. Steeds meer winkeliers merken dat klanten als eerste vragen welk apparaat een aanraakscherm heeft en deze dan direct kopen zonder te kijken of er vergelijkbare apparaten zijn die beter zijn. Consumenten die al apparaten met aanraakschermen hebben, vragen het meeste om nieuwe apparaten met een aanraakscherm. Als je al een iPhone, een HP TouchSmart en een Nintendo DS hebt, dan wil je ook een digitale camera met een aanraakscherm.

Het enige apparaat dan nog niet de overstap heeft gezet naar aanraakschermen is de televisie. De meeste mensen willen niet naar hun televisie lopen en met hun vingers langs de kanalen zappen. Vanaf de bank met de afstandsbediening tv-kijken heeft nog steeds de voorkeur.


Bron: Reuters

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie