abonneren

Aanpak spam verschilt per EU-land

De manier waarop in de Europese landen tegen spam wordt opgetreden, verschilt enorm. Een onderzoek van Eurocommisaris Viviane Reding van Informatietechniek heeft dit uitgewezen.Reding heeft onderzoek gedaan naar meer dan 140 procedures in 22 EU-lidstaten. Daaruit kwam naar voren dat de boetes die aan spammers worden opgelegd, sterk uiteenlopen. De OPTA - de Nederlandse toezichthouder die zich ook bezighoudt met spam - deelde een van de hoogste boetes uit voor spammers en verspreiding van Spyware: 1 miljoen euro.

Ook in Italië en Spanje werden hoge boetes uitgedeeld, respectievelijk € 570.000,- en € 30.000,-. In Roemenië, Ierland en Letland waren de boetes veel lager, rond de enkele honderden euro's.

Uit het onderzoek van Viviane Reding bleek ook dat EU-lidstaten onderling niet goed met elkaar samenwerken om spam te bestrijden, ook al zijn er afspraken over gemaakt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord