abonneren

Aanleg glasvezel Nijmegen tijdelijk stilgelegd

De crisis slaat overal toe. In de Nijmeegse wijken Groenewoud en Galgenveld is de aanleg van glasvezel tijdelijk stilgelegd. Want geen geld.Reden voor het stilleggen is volgens de initiatiefgroep de economische crisis. Geldschieters zijn even niet gevonden. Men is op zoek naar nieuwe opties.

Er is nog een probleem. Men heeft nog niet de benodigde veertig procent van de wijken enthousiast weten te maken voor glasvezel. De Nijmeegse wijk Hazenkamp is dat wel gelukt. Daar begin januari zijn de eerste aanleggingen gerealiseerd, en meer dan 65 procent van de huishoudens heeft hiermee ingestemd. De diensten worden daar aangeboden door provider XMS.

Er zijn meer dorpen en steden waar de aanleg van glasvezel moeizaam verloopt. Zo is nog steeds niet duidelijk of Biddinghuizen en Swifterbant glasvezel krijgen. Solcon heeft daar een time out ingesteld. In het najaar wordt een nieuwe poging gedaan om de dorpsbewoners over te halen. Ook in Dronten loopt het niet storm, niettemin is hier een begin gemaakt met de aanleg van een netwerk.

Wat wel doorgaat in de aanleg van een 650 kilometer strekkend glasvezel netwerk in Leeuwarden. Het megaproject biedt gedurende twee jaar werk aan zo'n 100 tot 115 man. In totaal worden 45.000 panden, waarvan 38.500 woningen, voorzien van glasvezel.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord