abonneren

Aanklacht tegen MP3Tunes-baas verworpen

Een rechter heeft de rechtszaak van de vier grote platenmaatschappijen tegen Michael Robertson van MP3Tunes verworpen. De platenmaatschappijen claimden dat MP3Tunes inbreuk maakte op copyrightrechten door klanten de mogelijkheid te geven hun muziek online op te slaan en raad te plegen.In de rechtszaak hielden de vier platenmaatschappijen Michael Robertson direct verantwoordelijk voor de copyrightschending. Deze tactiek, om niet het bedrijf maar de baas aan te klagen, wordt steeds vaker toegepast.
Niet omdat het in een rechtbank tot meer succes zou leiden, maar omdat de aangeklaagde personen bang zouden zijn om hun huis en bezittingen kwijt te raken en dus eerder een schikking zouden treffen.

De rechtszaak tegen MP3Tunes als bedrijf staat overigens nog wel. MP3Tunes biedt zijn klanten de mogelijkheid muziek online op te slaan en overal ter wereld raad te plegen. Op deze manier heeft een muziekliefhebber op elke locatie toegang tot zijn muziek. EMI en de andere platenlabels denken echter dat de site alleen gebruikt wordt om illegale muziek te uploaden en vervolgens het wachtwoord publiek te maken, zodat iedereen toegang krijgt tot deze illegale muziek.

Justia.com

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: