abonneren

Aandelen Yahoo onder druk na Microsoft deal

Investeerders in Yahoo aandelen zijn teleurgesteld dat er niet meer geld uit de zoekmachine deal met Microsoft viel te halen, maar zijn blij dat er nu een overeenkomst is, die het Yahoo mogelijk maakt te focussen op andere winstgevende zaken.Op de Amerikaanse beurs daalden de aandelen 10% in waarde toen het nieuws over de zoekmachine deal bekend werd.
De overeenkomst tot samenwerking tussen Yahoo en Microsoft behelst dat Microsofts Bing de zoekmachine achter Yahoos zoekopdrachten zal zijn, terwijl Yahoos advertentieverkopers verantwoordelijk worden voor de verkoop van zoekadvertenties aan grote inkopers voor beide bedrijven.

Ondanks de aanvankelijke teleurstelling, omdat er niet direct geld wordt betaald door Microsoft, zijn de aandeelhouders optimistisch over de mogelijkheden op langere termijn. Het komende half jaar dat de overeenkomst in praktijk zal worden gebracht, zal duidelijkheid brengen over hoe het uitpakt voor Yahoo en de beurswaarde.

Overigens zal de deal wel personele consequenties hebben . Naar verwachting zal personeel dat nu werkt aan de zoekmachine van Yahoo moeten overstappen naar Microsoft.

Reuters, Neowin.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord