abonneren

Aandelen Apple stijgen met 6% door brief Steve Jobs

Steve Jobs is Apple en Apple is Steve Jobs. Dit werd weer eens goed duidelijk toen Steve Jobs bekendmaakte dat hij niet zo ziek is als veel mensen dachten. Na de publicatie van de openbare brief stegen de aandelen Apple met zes procent.Toen Apple bekendmaakte dat Steve Jobs niet zou spreken tijdens de aanstaande MacWorld-conferentie dachten veel mensen dat dit kwam doordat Jobs ernstig ziek is. Vorig jaar moest Steve Jobs een aantal keynotes afzeggen en veel mensen vonden Steve Jobs er slecht uitzien tijdens de paar momenten dat hij in het openbaar sprak.
Door de speculaties werden veel aandeelhouders bezorgd over de toekomst van Apple.

De brief van Jobs nam veel ongerustheid bij Apple-fans en aandeelhouders weg. Steve Jobs is wel ziek, maar dit heeft te maken met een slechte hormoonbalans en niet met een ernstige ziekte als kanker. De aandelen van Apple dalen nog steeds gestaag, net als de aandelen van bijna alle bedrijven in de VS, maar na de brief stegen de aandelen Apple toch even met zes procent. Apple kan het extra geld op dit moment goed gebruiken.

De prijs van een aandeel Apple zal na de MacWorld-conferentie ook nog wel iets stijgen wanneer Apple nieuwe producten en diensten bekendmaakt. Insiders verwachten dat Apple op MacWorld onder andere de iPhone Nano zal bekendmaken.

De stijging van de aandelen maakt wel goed duidelijk dat Steve Jobs zeer belangrijk is voor Apple. Jobs zal niet altijd de baas van Apple kunnen blijven en het is nog onbekend wie een boegbeeld als Steve Jobs kan opvolgen na diens vertrek.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord