abonneren

Aandeelhouders steunen bestuur Yahoo

Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Yahoo heeft het merendeel van de aandeelhouders steun betuigd aan het huidige bestuur. Doordat miljardair Carl Icahn van tevoren liet weten dat hij de aandeelhoudersvergadering zou gebruiken om het huidige bestuur af te zetten, hadden veel mensen verwacht dat het een heftige vergadering zou worden. De coup van Icahn liep echter met een sisser af. Icahn was zelf niet aanwezig op de aandeelhoudersvergadering.

Chang benadrukte tijdens de vergadering dat Yahoo serieus de onderhandelingen met Microsoft was ingegaan. Volgens Bostock had Yahoo tijdens de onderhandelingen de regie in handen, totdat Microsoft er plotseling mee stopte. Op het moment dat Microsoft met de onderhandelingen stopte, had de softwaregigant nog geen interessant bod gedaan op Yahoo. Volgens een woordvoerder van Microsoft doet Yahoo aan geschiedvervalsing.

Yahoo-CEO en medeoprichter Jerry Chang en bestuursvoorzitter Roy Bostock mogen van de aandeelhouders beide hun baan behouden. Opvallend was dat de beide heren nog meer steun kregen van de aandeelhouders dan dat ze tijdens de aandeelhoudersvergadering vorig jaar kregen. Vorig jaar vond 34 procent van de aandeelhouders dat Bostock zijn werk niet goed deed. Dit jaar was dit nog maar 20,5 procent. Dit jaar vond 14,6 procent van de aandeelhouders dat Chang beter ander werk kan zoeken. Vorig jaar was dit meer dan het dubbele (30 procent).

Meer dan 75 procent van Yahoo's 1.381.008.701 uitstaande aandelen was tijdens de aandeelhoudersvergadering aanwezig. Icahn bezit ongeveer vijf procent van de aandelen Yahoo.


Bron: Full Story at eWeek

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie