abonneren

Aandeelhouders Dell willen af van CEO Michael Dell

De aandeelhouders van computergigant Dell lijken in opstand te komen tegen de grote roerganger, Michael Dell. Twee weken geleden schikte Dell een fraudezaak met de US Securities and Exchange Commission.
Deze zet is bij de aandeelhouders niet in goede aarde gevallen.

Alle aandeelhouders hebben een e-mail ontvangen waarin ze opgeroepen worden om tegen Michael Dell te stemmen als CEO van het bedrijf. De aandeelhoudersvergadering vindt op 12 augustus plaats. In de e-mail staat beschreven dat Dell een schadevergoeding aan de SEC betaalt die niet in proportie staat tot de aandelenkoers van het bedrijf. Ook zou de schikking niet in het belang van de aandeelhouders zijn. Michael Dell wordt gezien als eindverantwoordelijke voor de fraudezaak en de schikking ervan. Overigens staat de Raad van Bestuur als één man achter Michael Dell en beschikt de CEO over het meerendeel van de aandelen. De kans is dus klein dat Michael Dell echt afstand zal moeten doen van zijn CEO-schap.

The Inquirer

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord