abonneren

Aandeel Internet Explorer zakt onder de 60%

Een historisch laagtepunt voor Microsoft: volgens de analisten van Net Applications is het marktaandeel van IE gezakt tot 59,95%. Firefox komt inmiddels, met 24,59%, steeds dichterbij.Chrome scoort inmiddels 6,73%, Safari 4,72%, Opera 2,30%, Opera Mini 0,79%. Andere browsers zijn samen goed voor 0,86%.

In augustus 2002 stond Microsofts browser Internet Explorer nog eenzaam aan top met een marktaandeel van 95,97%; sindsdien is dat geleidelijk minder geworden.

Bezoekers van www.pcmweb.nl volgen de wereldtrend redelijk op de voet, met uitzondering van Chrome (dat bij bezoekers van de site aanzienlijk populairder is dan bij de rest van de wereldbevolking) . In april surfte 54,32% van onze bezoekers met Internet Explorer; 26,83% met Firefox; 11,06% met Chrome, 4,78% met Safari en 1,71% met Opera.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord