abonneren

Aandeel Apple zakt 2,2 procent na valse geruchten

Beleggers kregen gisteren de schrik van hun leven toen het nieuws naar buiten kwam dat de iPhone nog eens drie maanden zou worden vertraagd. Maar het gerucht bleek nep. Het foute nieuwsbericht was verspreid door de website Engadget, die zich baseerde op een mailbericht dat via het interne mailsysteem van Apple zou zijn verspreid.
Duizenden Apple-medewerkers zouden het nieuwsbericht ook hebben ontvangen. In het mailtje wordt gezegd dat de iPhone met vier maanden zal worden vertraagd en pas in oktober in de winkel zal liggen. Ook komt het nieuwe besturingssysteem Leopard nog eens drie maanden later. De aandelenmarkt reageerde geschokt: sommige beleggers dumpten een groot deel van hun aandelen, om er een paar uur later achter te komen dat het gerucht helemaal niet waar was. De koers zakte rond het middaguur met 3 punten, oftewel 2,2 procent.

Apple greep onmiddellijk in en stuurde een persbericht rond, waarin ze nogmaals benadrukten dat beide producten op schema liggen. De investeerders roepen nu de hulp van aandelen-toezichthouder SEC in, om te onderzoeken wie de nepmail heeft gestuurd.

Het bericht op Engadget is inmiddels aangepast.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie