abonneren

''83 procent internetverkeer wordt gebruikt voor P2P''

Tussen de 49 en 83 procent van al het internet-verkeer is p2p-verkeer van BitTorrent, Skype en eDonkey. 's Nachts kan dat percentage oplopen tot 95 procent, aldus onderzoek van een Duits technologie-bedrijf.Dat concludeert het Duitse bedrijf Ipoque na analyse van 3.000 gigabyte dataverkeer van 1 miljoen internetgebruikers in augustus en september 2007.
Circa 20 procent van het BitTorrent-verkeer is versleuteld, waardoor het voor overheden en speurders moeilijker is om de uploaders en het gedeelte materiaal zelf te identificeren.

Speelfilms behoren tot de meest gedownloade digitale werken via p2p-netwerken. Zij maken 37 procent van aanbod uit, gevolgd door 21 procent tv-series, 13 procent pornografie, 8 procent muziek en 6 procent boeken.

Het BitTorrent-protocol blijkt het populairst onder p2p-gebruikers. Dat is verantwoordelijk voor 67 procent van het verkeer. eDonkey zorgt voor 29 procent en Gnutella voor 4 procent. In absolute volumes zorgt Skype voor betrekkelijk weinig overlast.

P2p-verkeer zorgt vooral bij de providers voor behoorlijk wat overlast. Zij moeten extra capaciteit inkopen om het uploaden en downloaden te faciliteren. Sommige providers kiezen ervoor om op netwerkniveau het p2p-verkeer af te knijpen. In Amerika vervuilt kabelbedrijf Comcast het p2p-verkeer om het gebruik ervan onder zijn klanten te ontmoedigen.


Bron: Emerce.nl

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord