abonneren

‘'Firefox is de meest kwetsbare browser''

Uit een onderzoek door Secunia blijkt dat Firefox vorig jaar van alle populaire webbrowsers de meeste lekken had die gedicht moesten worden.Secunia heeft een jaar lang bijgehouden hoeveel lekken er gemeld werden voor de vier populairste webbrowsers; Internet Explorer, Safari, Opera en Firefox. De lekken moest serieus genoeg zijn dat de ontwikkelaars patches uitbrachten om ze te dichten. Voor Internet Explorer werden er 31 lekken gemeld, Safari en Opera hadden respectievelijk 32 en 30 lekken. Voor Firefox werden er in 2008 maar liefst 115 lekken gemeld.

De conclusies uit het onderzoek van Secunia zijn opmerkelijk. Veel internetgebruikers zijn er juist van overtuigd dat Firefox één van de meest veilige browsers is. Volgens de gegevens van Secunia is Opera de veiligste browser en zijn Internet Explorer en Safari dus beide veiliger dan Firefox.

Betekent dit dat u Firefox moet omruilen voor een andere browser? Gelukkig is dit niet nodig. Het onderzoek houdt geen rekening met het menselijke element dat altijd de zwakste schakel is. Het onderzoek telt alleen het aantal gemelde lekken, maar kijkt niet naar hoe gevaarlijk ze waren, of ze wel of niet door hackers misbruikt werden of hoe snel er patches werden uitgebracht.


Bron: secunia.com/gfx/Secunia2008Report.pdf

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord