‘'2009 wordt het jaar van Blu-ray''

© CIDimport

‘'2009 wordt het jaar van Blu-ray''

Geplaatst: 20 april 2009 - 05:04

Aangepast: 17 november 2022 - 08:35

Redactie ID.nl

Analisten verwachten dat er dit jaar 12 miljoen Blu-ray spelers verkocht zullen worden. Niet meegerekend is het aantal verkochte Playstation 3 consoles, waar ook een Blu-ray speler in zit. Tussen juli 2006 en januari 2009 werden er in totaal 10,7 miljoen losstaande Blu-ray spelers verkocht.

Analisten verwachten dat er dit jaar 12 miljoen Blu-ray spelers verkocht zullen worden. Niet meegerekend is het aantal verkochte Playstation 3 consoles, waar ook een Blu-ray speler in zit.Tussen juli 2006 en januari 2009 werden er in totaal 10,7 miljoen losstaande Blu-ray spelers verkocht. Volgens analysebureau Futuresource Consulting blijkt uit de gigantische groei dat de consument dit jaar eindelijk het nieuwe formaat in zijn hart sluit. Futuresource Consulting verwacht vooral veel van de aankomende feestmaanden. Analisten verwachten dat er in het vierde kwartaal van dit jaar minstens zes miljoen Blu-ray spelers verkocht zullen worden.

In het laatste kwartaal van 2008 daalde de gemiddelde verkoopprijs van een Blu-ray speler met 15 procent. Verwacht wordt dat de prijzen dit jaar met nog eens 25 procent zullen dalen. Samen met een afname van de prijs zal er een toename van het aanbod te zien zijn. Vorig jaar kwamen er ongeveer 1.100 Blu-ray titels uit. Dit jaar zal dit aantal minstens verdubbeld worden.

Het aantal verkochte Blu-ray spelers was in het eerste kwartaal van dit jaar dubbel het aantal van vorig jaar. Blu-ray spelers blijven dus zelfs in een economische crisis goed verkopen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten