abonneren

80's fenomeen Rick Astley nieuwste websensatie

Twintig jaar geleden stond Rick Astley bovenaan de hitlijsten met zijn nummer "Never Gonna Give You Up". Nu is het nummer opnieuw een hit door het internetfenomeen ‘RickRolling'.In maart 2007 begonnen bloggers en gebruikers van online sociale netwerkdiensten voor de grap de linknaar de nostalgische videoclip op YouTube naar vrienden en bekenden te sturen. Wanneer het een internetgebruiker lukt om een andere gebruiker de clip te laten zien dan heet dit "RickRolling".
RickRolling is nu uitgegroeid tot een internethype. Massaal proberen internetgebruikers met nep hyperlinks andere gebruikers in de val te lokken zodat ze per ongeluk de clip zien. Op 1 april veranderde YouTube alle links op zijn homepage zodat ze allemaal verwezen naar Astley's clip. Menig protest in de VS - bijvoorbeeld tegen de Scientology sekte - is al verstoord door mensen die massaal het refrein van "Never Gonna Give You Up" begonnen te zingen.

Rickrolling legt Rick Astely - of in ieder geval zijn platenmaatschappij - geen windeieren. Sinds december vorig jaar wordt het nummer ongeveer 1.000 keer per week gedownload. Op 9 maart werd de piek van 2.500 verkochte nummers in een week bereikt. Op 1 april werd de clip door 6,6 miljoen mensen bekeken, lieten 43.000 mensen een reactie achter en stond het lied op nummer 77 in Amazon's downloadwinkel.

Platenmaatschappij Sony BMG denkt erover na om het nummer dit jaar opnieuw uit te brengen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie