abonneren

802.11n Geratificeerd. Wat betekent dit voor u?

Deze week kondigde de het Amerikaanse normalisatie instituut IEEE aan dat de wlan-standaard 802.11n nu officieel definitief is geworden. Dit is ruim twee jaar nadat de laatste Draft 2.0 versie was vastgelegd en er grote hoeveelheden apparatuur volgens deze Draft standaard is verkocht en in gebruik is. Wat betekent dit nu in de praktijk?Volgens de grote fabrikant van netwerkapparatur Cisco, ook wel bekend van de Linksys producten, verschilt deze definitieve versie niet veel van de concept-versie die onder de noemer Draft 2.0 is uitgebracht.
Cisco zowel als anderen, hebben de afgelopen periode vele producten gemaakt volgens die Draft 2.0 standaard. De Lynksys routers voldoen dan ook zonder enige hardware of firmware verandering aan de definitieve standaard.

De WiFi Alliantie (WFA) certificeert de interoperabiliteit van producten volgens de Draft 2.0 standaard nu al meer dan twee jaar. Volgens deze WFA blijven de gecertificeerde producten uitwisselbaar met komende producten volgens de definitieve standaard.

Het is dus van belang dat u voor aanschaf van producten controleert of het Wi-Fi Certified logo van de Wi-Fi Alliantie op de aan te schaffen producten zowel als eventueel al bestaande producten aanwezig is. http://www.wi-fi.org/certified_products.php

Bron: Cisco

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie