abonneren

802.11n ''draft 2.0'' binnenkort in de winkels

De eerste 802.11n-producten gebaseerd op de voorlopige specificaties liggen nu ongeveer een jaar in de winkel. Inmiddels is er een nieuwe specificatie op papier gezet, wat betekent dat er ook weer een nieuwe lading hardware in de schappen komt.De uiteindelijke specificaties van 802.11n zijn nog steeds niet gereed door onenigheid tussen verschillende partijen.
Op dit moment hebben de specificaties de tweede 'draft'-status bereikt. 802.11n is de opvolger van de huidige 802.11a, -b en -g. Naast hogere doorvoersnelheden staat 802.11n ook voor een beter bereik.

In draft 2.0 worden een aantal veranderingen doorgevoerd. Allereerst komen er twee 20 MHz-kanalen vrij, om verbinding te zoeken met oudere netwerken. Daarnaast wordt op beide kanalen gecontroleerd of ze daadwerkelijk vrij zijn voor er data wordt verzonden. Belangrijk is dat de meeste hardwarefabrikanten hun best doen om ook compatibiliteit met andere merken te bieden, iets dat vooral bij de eerste 'pre-N'-producten verre van vanzelfsprekend was.

DailyTech

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie