abonneren

77 procent checkt e-mail tijdens autorijden

Eén van de ergste treinongelukken in de Amerikaanse geschiedenis werd veroorzaakt doordat de treinmachinist tekstberichten op zijn mobiele telefoon aan het lezen was. Bij het ongeluk kwamen 25 mensen om het leven.Ondanks dat de meeste mensen bekend zijn met de risico's blijven ze mobiel internetten in gevaarlijke situaties, zoals rijdend in een auto. Het softwarebedrijf Neverfaildeed een onderzoeknaar het gebruik van mobiel internet in het dagelijks leven. Neverfail verwacht dat tegen 2010 ongeveer 40 procent van alle werkende mensen toegang hebben tot mobiel internet.

Door de economische crisis denken veel werknemers dat ze extra moeten presteren om hun baan te behouden. En wanneer bedrijven werknemers ontslaan dan moeten de achterblijvers harder werken. Mobiel internet zorgt ervoor dat mensen waar en wanneer ze maar willen hun e-mail kunnen checken en tekstberichten aan elkaar kunnen sturen.

Ongeveer 77 procent van de respondenten heeft wel eens al rijdend in een auto over het internet gesurft en 40 procent heeft e-mailberichten gelezen terwijl ze aan het paardrijden, skiën of fietsen waren. Van de respondenten zegt 11 procent dat ze wel eens hun mobiele telefoon hebben gebruikt tijdens een romantische gelegenheid en 79 procent heeft in de badkamer of toilet over het internet gesurft. Ook tijdens bruiloften (18 procent), begrafenissen (16 procent) en diploma-uitreikingen (37 procent) checken mensen hun e-mail of tekstberichten.

Het onderzoek werd gehouden van vier tot 26 augustus onder 148 Amerikanen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie