abonneren

75 P2P-sites gesloten op last van Brein

Vandaag zijn 75 bittorrent sites offline gegaan, meldt Brein. Het betrof onder meer de sites Allmypower.org, Luckytorrents.org, Allmymovies.org, Digi-tor.org en Seederstor.org. In totaal hadden de sites honderdduizend links naar films, muziek, games en andere content. In totaal hadden ze een half miljoen gebruikers. De sites waren in de Nederlandse taal maar boden toegang tot internationale populaire content. Het is niet eerder voorgekomen dat in een keer zoveel peer-to-peer uitwisselsites tegelijkertijd werden afgesloten.

In alle gevallen waren het sites die door verschillende personen beheerd werden, maar allemaal gebruikmaakten van hetzelfde model dat zij van eenzelfde persoon in franchise kregen. De sites verdienden geld door een voorkeursbehandeling te geven aan gebruikers die een 'donatie' betaalden. Zulke gebruikers konden dan een tijdlang onbeperkt downloaden.

Brein heeft bij de FIOD-ECD aangifte gedaan. "Wij hebben de sites nu zelf door middel van civiele sommaties offline gehaald, verdere informatie met betrekking tot de beheerders en het brein daarachter zullen wij ook aan de FIOD-ECD verstrekken", zegt woordvoerder Tim Kuik. "Wij dringen aan op vervolging van deze criminele organisatie. Tegelijkertijd zetten wij ons eigen onderzoek door om de verantwoordelijken ook civiel aansprakelijk te stellen voor de geleden schade."

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures