abonneren

64-bit Snow Leopard start standaard in 32-bit-modus

Apple's vrijdag uitgekomen nieuwe versie van het besturingsysteem voor de Mac: Snow Leopard, start standaard op in 32-bit-modus ondanks de aanwezigheid van 64-bit-toepassingen.De kernel van Mac OS X versie 10.6 start standaard op in 32-bit-modus tenzij tijdens het opstarten de toetsen 6 en 4 worden ingedrukt, dan start de 64-bit-kernel op. Alleen de serverversie van Snow Leopard start standaard de 64-bit-kernel.

Volgens het bericht op CNet is de 64-bit-kernel alleen in uitzonderingsgevallen echt noodzakelijk, namelijk als er ook een 64-bit-driver nodig is. Op deze manier probeert Apple de overgang naar 64-bit zo soepel mogelijk te maken zodat niemand de ervaring krijgt dat iets niet werkt, omdat het er nog niet is. Nu is de keuze vrij om het besturingsysteem volledig in 64-bit-modus te gebruiken of alleen de 64-bit-programma's.

Op dit moment is het nog niet bekend of er grote prestatieverschillen zijn tussen 64-bit-toepassingen die gebruikt worden met een 32-bit-kernel ten opzichte van een 64-bit-kernel. Het lijkt er op dat er geen mogelijkheid is om de keuze voor de 64-bit kernel tijdens het opstarten permanent te maken. Gebruikers van een oude Mac met een 32-bit efi-chipset hebben niet de mogelijkheid om de 64-bit-kernel te gebruiken.

Grote delen van de nieuwe versie van het besturingsysteem zijn geoptimaliseerd voor 64-bit-gebruik. Er zijn nog toepassingen als bijvoorbeeld de dvd-player en iTunes die alleen in 32-bit-uitvoering beschikbaar zijn. De PowerPC-compatibiliteit is met ingang van deze versie helemaal uit OS X verdwenen.

Bron: Cnet

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord