abonneren

637.000 laptops kwijt op Amerikaanse vliegvelden

Van de 637.000 laptops die reizigers elk jaar kwijtraken op Amerikaanse vliegvelden wordt 60 procent nooit meer opgehaald.Vliegen met een laptop is lastig. Sinds 9/11 worden alle mensen die op een vliegveld een laptop bij zich hebben gezien als potentiële zelfmoordterroristen. Toch verklaart dit niet waarom zoveel laptops op vliegvelden worden achtergelaten.

Dell liet het Ponemon Instituut een onderzoek doen naar het laptopgebruik op Amerikaanse vliegvelden. Uit dit onderzoek blijkt dat op elk van de 36 grootste vliegvelden in de VS ongeveer 10.278 laptops elke week worden opgegeven als zijnde gestolen. Van dit aantal wordt 65 procent nooit meer opgehaald. Op een middelgroot Amerikaans vliegveld raken mensen ongeveer 2.000 notebooks per week kwijt en wordt 69 procent nooit meer opgehaald. De meeste laptops raken kwijt bij de veiligheidscontrolepunten.

Ongeveer 77 procent van alle reizigers denkt niet dat op een vliegveld een laptop wordt teruggevonden wanneer deze is kwijtgeraakt. Opmerkelijk is dat 16 procent van alle reizigers ook geen enkele poging doet om een kwijtgeraakte laptop terug te vinden. Dit is vreemd want 53 procent van de respondenten zegt dat er op zijn laptop vertrouwelijke informatie staat. Toch doet 65 procent van de respondenten geen enkele poging om deze vertrouwelijke informatie te beschermen.


Bron: PCWorld

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: