abonneren

''61% van al het upstream internetverkeer is P2P''

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat P2P-dataverkeer verantwoordelijk is voor meer dan de helft van al het upstream internetverkeer.Het onderzoek is gedaan door het bedrijf Sandvine. Dit bedrijf heeft onder andere hardware ontwikkeld waarmee BitTorrent-gebruikers op Comcast afgeknepen kunnen worden. Volgens Sandvine is P2P-verkeer verantwoordelijk voor minder dan 25 procent van al het downstream verkeer. Maar wat betreft upstream verkeer is P2P goed voor 61 procent.

Regelmatig verschijnen er onderzoeken die aantonen hoeveel dataverkeer P2P-netwerken in beslag nemen. In 2004 verscheen er een rapport waarin werd geconcludeerd dat BitTorrent verantwoordelijk was voor 35 procent van al het internetverkeer. In latere onderzoeken steeg dit percentage naar 50 procent en volgens sommige onderzoekers zelf naar 83 procent.

Net als bij nieuwsberichten over nieuwe virus- en hackingaanvallen komen verontrustende berichten over P2P-dataverkeer vooral van bedrijven die er geld mee verdienen. Het is dan ook niet vreemd dat de onderzoeken bijna allemaal concluderen dat P2P-verkeer een vernietigend effect heeft op het internet. Ze hopen dat internet service providers (ISPs) bang worden en vervolgens software kopen waarmee P2P-verkeer afgeknepen kan worden.


Bron: TorrentFreak

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: