abonneren

58% Nederlandse bevolking kijkt digitale televisie

58 procent van de Nederlandse huishoudens heeft inmiddels een aansluiting voor digitale televisie. Dit komt in praktijk neer op ongeveer 4,2 miljoen huishoudens, meldt de Nationale Consumenten Enquête. Dat is een aanzienlijke stijging op de 3,9 miljoen huishoudens die TNO eerder dit jaar heeft gemeten in een jaarlijks onderzoek voor het ministerie van Economische Zaken. Het onderzoek van de Nationale Consumenten Enquête toont aan dat de opmars van digitale televisie in de Nederlandse samenleving onverstoorbaar doorgaat.
In 2007 waren nog slechts 2,7 miljoen huishoudens aangesloten op digitale televisie. Als de huidige groei aanhoudt, is dit aantal in 2010 verdubbeld.

Digitale televisie via de ether is sinds 2006 toegenomen met 54 procent. Die toename is onder andere te verklaren door de uitbreiding van het aanbod. Daarnaast is het gemiddelde formaat van televisies de laatste jaren flink gegroeid en is de beeldkwaliteit aanzienlijk verbeterd. Deze televisies hebben een krachtig signaal nodig voor een goede beeldkwaliteit. Het is vrijwel onmogelijk om een dergelijk signaal te ontvangen via een analoge verbinding. Het digitale netwerk is ongeveer 7 keer krachtiger dan het analoge en minder gevoelig voor kwaliteitsverlies omdat digitale signalen beter worden verpakt dan analoge.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord