abonneren

5.600 websites propaganderen Al-Qaeda

Op dit moment zijn er 5.600 websites die het gedachtengoed van Al-Qaeda (De Basis) verspreiden. Elk jaar komen er 900 pro-Al-Qaeda websites bij. Dit zei de Arabische onderzoeker Khaled al-Faram in een toespraak tijdens de âÂ?Â?Information Technology and National Security'-conferentie in Riyad.Volgens de overheid van Saoedi-Arabië is het internet een van de belangrijkste nieuwe slagvelden. In 2003 probeerde Islamtische militanten via een online campagne het regerende koningshuis van Saoedi-Arabië omver te werpen.

Het is moeilijk om de vele pro-Al-Qaeda websites te volgen omdat veel van de sites regelmatig van internetadres veranderen om niet door Westerse veiligheidsdiensten ontdekt te worden of om opnieuw te beginnen wanneer ze geïnfiltreerd zijn.

De ‘Information Technology and National Security'-conferentie was door de regering van Saoedi-Arabië georganiseerd om het imago van veiligheidsdiensten te verbeteren. Veiligheidsdiensten zijn gevreesd in de Arabische wereld omdat ze een instrument zijn van de dictaturen om hun bevolking te onderdrukken. De regering van Saoedi-Arabië noemt zijn veiligheidsdienst ‘Istikhbarat' omdat het woord ‘Mukhabarat' - de traditionele term - teveel negatieve connotaties heeft.

Volgens Faram is publiciteit voor Al-Qaeda veel belangrijker dan het daadwerkelijk plegen van terroristische acties. Al-Qaeda strijdt tegen de vele dictaturen in de Arabische wereld die parasiteren op hun eigen bevolking. Osama Bin Laden - de leider van het netwerk - denkt dat het beter met de Arabische wereld gaat wanneer het weer terugkeert naar de oude Islamitische tradities en zonder inmenging van het Westen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: