abonneren

500.000 dollar voor telefoonnummer op Ebay

Een telefoonnummer dat genoemd wordt in een bekende hit uit de jaren tachtig heeft in drie dagen tijd op Ebay al een bod van ruim 400.000 dollar opgeleverd. Het nummer stevent af op een recordbedrag dat wordt geboden voor een immaterieel goed. Het nummer 867-5309/Jenny was in de VS begin jaren tachtig een hit van Tommy Tutone. Hetgaat over een jongen die dat nummer van ene Jenny belde nadat hij het op de muur van een toilet had zien staan.

Datzelfde telefoonnummer kreeg de 28-jarige DJ Spencer Potter vijf jaar geleden gratis toen hij het aanvroeg - nadat hij ontdekte dat het in New Jersey, onder kengetal 201, nog vrij was.

Sinds Potter dat nummer bezit, krijgt hij dagelijks zo'n veertig bellers. Een daarvan droeg de naam ... Jenny. Zij vertelde nieuwsgierig te zijn naar de eigenaar van het nummer  omdat zij dit altijd doorgaf aan mannen die zij tijdens het uitgaan ontmoet, maar niet zo leuk vond.

Vanwege zijn verhuizing naar een andere staat besloot Potter het nummer op Ebay aan te bieden - bewust van de mogelijke waarde van dit nummer. Op de veiling biedt hij het aan samen met zijn DJ-bedrijfje; een noodzakelijke constructie omdat hij zelf geen eigenaar van het nummer is en dit daarom niet los kan verkopen.

Met de opbrengst zal hij in ieder geval een leuke vakantie boeken ergens op de Caribische eilanden. De bieding loopt maandag aanstaande af. Het is hier te volgen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: