abonneren

50000 bijen in de ICT

Ict-dienstverlener Nspyre gaat in samenwerking met Fontys Hogescholen in Eindhoven vijftigduizend honingbijen uitrusten met een chip. Beide partijen willen met het project het aantal vliegbewegingen en de reistijd tussen bijenkorf en bloemen registreren, om de sterfte onder bijenvolken tegen te gaan.
Nspyre spreekt van 'de overname van vijftigduizend it'ers' en 'de grootste overname in de it-sector ooit'.

De dienstverlener wil met deze actie de honingbij ondersteunen. Nspyre heeft daarom vijf bijenvolken aangeschaft. Het bedrijf verwacht de populatie te kunnen laten groeien tot 250.000 bijen. Met technologie steunt Nspyre het onderzoek naar oorzaken waarom bijenvolken uitsterven.

Direct na de geboorte worden de bijen voorzien van een kleine chip. Het bijenvolgsysteem is een meetinstrument om gedetailleerd onderzoek te doen naar de factoren die van invloed zijn op het verdwijnen van bijenvolken. Het complete systeem wordt in 2012 op de Floriade in Venlo gedemonstreerd.

Nspyre pakte op dinsdagochtend 21 juni 2011 groot uit met de mededeling dat de dienstverlener een megaovername had gedaan. De aangekondigde vijftigduizend it'ers bleken echter bijen te zijn die via chips Fontys Hogescholen in Eindhoven van data gaan voorzien. Nspyre steunt dit onderzoek in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Bron: Computable

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord