abonneren

5 Punten waarop de Galaxy S5 de iPhone 6 te slim af is

Als Samsung en Apple elkaar niet in de rechtszaal aan de haren trekken, dan probeert de één de ander wel in de winkel te slim af te zijn. Maar welke is nou beter, de iPhone 6 of de Galaxy S5? Dat is moeilijk te zeggen maar op de volgende 5 punten doet de S5 het zeker beter dan iPhone 6…

Dit artikel is tot stand gekomen zonder inhoudelijke bemiddeling van de redactie.

1. Meer onder de motorkap

De iPhone 6 is zeker niet slecht uitgerust met zijn 8 megapixel camera, vingerafdruklezer, 4G, Bluetooth, wifi en GPS. De S5 heeft dit ook maar beschikt over een 16 megapixel camera waarmee video in 4k kan worden opgenomen en heeft daarnaast ook nog een hartslagmeter, is stofdicht en waterafstotend en uitgerust met speciaal schadebestendig glas. De S5 doet het daarnaast met een quad-core CPU en 2 GB intern geheugen terwijl de iPhone het doet met de A8 dual-core Cyclone, processor en 1GB RAM. Wat betreft hardware is de S5 niet per se sneller maar hij biedt wel meer.

2. Beter scherm

De iPhone 6 heeft met 4,7 inch een groter scherm dan zijn voorganger. Ook het aantal pixels is toegenomen naar 750 x 1334. Maar het aantal pixels per inch (ppi) is met 326 gelijk gebleven ten opzichte van zijn voorganger. Een prima scherm maar de S5 maakt er korte metten mee. Deze beschikt namelijk over een Super Amoled HD scherm van 1080 bij 1920 pixels en een ppi van 432. Bovendien is dit scherm ook beter afleesbaar in direct zonlicht.

3. Langere accuduur

De 1.800mAh van de iPhone 6 doet het uitstekend en houdt het anderhalf tot twee dagen uit. De accu in de S5 is met 2.800mAh een stuk forser en houdt het bij gemiddeld gebruik twee dagen uit. Het verschil is dus niet heel groot. Echter, de S5 beschikt over speciale spaarstand waarmee diverse achtergrondprocessen worden uitgeschakeld. Daarmee wordt de accuduur opgerekt tot maximaal 12 dagen en kun je toch nog uren vooruit als de batterij bijna leeg is. Bij de s5 kun je accu zelf verwisselen, bij de iPhone niet.

4. Goedkopere opslagruimte

Zowel de iPhone 6 als de Galaxy S5 beschikken standaard over 16 GB opslagruimte. Laten we eerlijk zijn: beide toestellen beschikken over zoveel mogelijkheden, dat dit bij lange na niet genoeg is. De opslagruimte van de iPhone 6 is niet uit te breiden. Bij aanschaf bent u verplicht in te schatten of u de komende jaren met aan 64 GB (plus 100 euro) of 128 GB (plus 200 euro) opslagruimte genoeg heeft. In de S5 prikt u zelf voor 50 euro een 32 GB micro-sd geheugenkaartje dat u in de toekomst door een nog groter exemplaar kunt vervangen.

5. Lagere aanschafprijs

Steeds meer mensen nemen een sim-only abonnement en kopen een los toestel. Dan is het bij de iPhone 6 wel even slikken want die begint bij 699 voor het 16 GB instapmodel en loopt op tot 899 voor de versie met 128 GB. Vrijwel alle reviewers zijn het er wel over eens dat dit erg veel geld is. Ter vergelijk: de S5 hebt u simlockvrij voor 599,- plus eventueel een paar tientjes voor een geheugenkaartje. Check zeker of er extra acties lopen want zo vonden wij een aanbieding waarbij we er ook nog gratis een Galaxy Tab 3 7”Lite Tablet t.w.v 109 euro bijkregen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: iphone, Galaxy

Laatste reactie