abonneren

4x4-introductie zet kwaad bloed bij partners

AMD gaat zijn 4x4-platform onthullen aan de hand van het Asus L1N64-SLI WS-moederbord. Asus krijgt hiermee de primeur, tot grote frustatie en woede van andere AMD-partners. Zij hebben niet eens een set 4x4 cpu's gekregen en voelen zich nu gepasseerd.Bij de introductie van AMD's 4x4 wordt gebruik gemaakt van de ASUS L1N64-SLI WS. Dit moederbord is voorzien van twee nForce 680a MCPs. Deze chipsets ondersteunentweeSocket 1207-processoren met viergeheugensloten, twee per processor.
Het moederbord heeft verder 12 sata2-poorten en één ide-poort. Verder zijn er vier pci-express*16-poorten, één pci-poort en één pci-express*1-poort. De nVidia-chipset ondersteunt dual gigabit ethernet met FirstPacket, DualNet, Teaming en TCP/IP Offloading. Ook de ouderwetse parallelle en seriële poort zijn nog aanwezig. Interessant is dat al deze goodies voor een groot moederbord zorgen: de L1N64-SLI WS is groter dan een normaal atx-moederbord.

AMD heeft voor de introductie zijn andere partners overgeslagen, die hier uiteraard niet blij mee zijn. Omdat AMD geen 4x4 cpu's beschikbaar heeft gesteld weten de partners niet of hun Opteron-borden gaan werken met de nieuwe processoren. Een niet nader genoemde productmanager van één van de partners beschuldigt AMD zelfs van "Intel-achtige praktijken" en zegt dat AMD hun steun in de toekomst kan vergeten. Daarnaast zegt hij dat AMD's 4x4 bij lange na niet goed genoeg presteert om Intel's Kentsfield te verslaan.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: