abonneren

48% van ouders maakt vrienden met kinderen op Facebook

Veel ouders kunnen zich niet bedwingen en maken hun kinderen tot vriend op Facebook. Een mooie manier om in de gaten te houden wat hun kinderen in het sociale netwerk uitspoken.Uit een onderzoek van de Amerikaanse vergelijkingssite voor elektronica Retrevo, blijken sociale netwerken voor ouders een manier om hun tieners beter te leren kennen.
Dat dit soms door de kinderen niet gewaardeerd wordt ligt dan ook voor de hand. Gelukkig kunnen kinderen het vriendschapsverzoek weigeren.

Het onderzoek toont ook aan dat veel ouders een streng beleid hanteren ten aanzien van sociale netwerken. Zo verbiedt 12 procent de toegang tot Facebook en andere netwerksites als straf. De meerderheid van de ondervraagden vindt dat kinderen een account mogen maken als ze zestien of ouder zijn. Sms-gebruik wordt ook beperkt. Zo verbiedt 29% van de ouders het sms-en tijdens het eten. Bij ouders met tieners loopt dit percentage op tot 36%.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord