abonneren

45 GB aan data per wereldburger

Het Amerikaanse IDC heeft met behulp van ingewikkelde formules becijferd hoe groot het 'digitale universum' is - de totale hoeveelheid aan digitale informatie die wereldwijd geproduceerd wordt. Houdt u vast: het gaat om maar liefst 281 exabytes - 281 miljard GB!Omgerekend naar informatie-per-wereldbewoner komt IDC uit op 45 GB. Het is voor het eerst dat de hoeveelheid geproduceerde informatie groter is dan de totale opslagcapaciteit.
Over 3 jaar, in 2011, zullen we zó veel informatie produceren, dan niet meer dan de helft van dit 'digitale universum' daadwerkelijk opgeslagen en bewaard kan worden.

De groei komt volgens IDC vooral door de toegenomen populariteit van digitale televisie, camera's en camcorders - die alles digitaal opslaan. Er zijn nu wereldwijd meer dan 1 miljard digitale camera's en camera-telefoons; nog maar 10% van alle foto's wordt op de ouderwetse manier (lees: filmpje) vastgelegd.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord