abonneren

3D Rotterdam in Google Earth

Mogen we u even wijzen op een bijzondere site? Het gaat om Het dak van Rotterdam, een interactieve virtuele tour over de Rotterdamse Skyline. Panorama-foto's, 3d-modellering en Google Earth zorgen voor een bijzondere, bijna levensechte Maasstad-ervaring.De website bestaat eigenlijk uit een drietal onderdelen:


De Interactieve Skyline is een interactieve virtuele wandeling over de Rotterdamse Skyline. Op alle toonaangevende gebouwen uit de Rotterdamse Skyline zijn interactieve panoramafoto's gemaakt die samen een wandeling vormen. Doormiddel van zogenoemde Hotspots zijn alle foto's aan elkaar gekoppeld. Binnen iedere panoramafoto kunt u op verschillende gebouwen klikken. Na een klik op een gebouw wordt automatisch de foto geladen die op dat gebouw gemaakt is.

Daarnaast vindt u er Interactieve Zomerfestivals: een - wederom interactieve en virtuele - tour langs een groot deel van de festivals uit de zomer van 2006.

Het mooiste onderdeel vinden we persoonlijk De 3-Dimensionale Stad: een extra laag voor in Google Earth. Bijna 50 gebouwen uit de Rotterdamse Skyline zijn in 3d nagemaakt. Binnen Google Earth kunt u nu draaien rond het topje van de Euromast, onder de pyloon van de Erasmusbrug door vliegen, enzovoorts. Bovendien heeft bijna ieder gebouw zijn eigen link naar de interactieve panoramafoto die op het dak van dit gebouw gemaakt is. Zo kan er dus ook gekeken worden hoe het uizicht vanaf dit gebouw is.

Om van al dit moois te kunnen genieten moet u wel Google Earth en de Apple Quicktime Player geïnstalleerd hebben. Draaien die eenmaal, dan is het makkelijk: Rotterdam, here we come!

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord