abonneren

3D-printer kan huis bouwen in één dag

Een nieuw concept van een 3D-printer die beton in plaats van inkt spuit, maakt het in de toekomst mogelijk om in 24 uur een compleet huis neer te zetten.

Het concept van de 3D-printer is ontwikkeld door professor Behrokh Khoshevis van de universiteit van Zuid-Californië. De spuitmond van de printer is bevestigd op een grote kraan, die een patroon volgt van een naar de printer gestuurd 3D-object, bijvoorbeeld van een huis.

Vervolgens spuiten twee buitenste monden van laag tot laag betonranden en wordt het binnenste van de muur nog eens extra voorzien van s-vormige betonbanen, voor extra stevigheid.

 De 3D-printer wordt eerst op een kleiner schaalmodel getest, maar uiteindelijk moet het mogelijk zijn om de 3D-printer te bevestigen aan een hoge portaalkraan, vanuit waar het 3D-object wordt geprint. De 3D-printer/kraancombinatie kan naast het 'afdrukken' van de muren ook zelfstandig balken en andere bouwmaterialen plaatsen.

De 3D-printer zou volgens de universiteit van Zuid-Californië ideaal kunnen worden ingezet om tijdelijke op te lossen, en huizen te laten bouwen voor mensen die niet veel geld hebben.

Bekijk hieronder een demonstratie-video:

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord