abonneren

35 notebooks met AMD Fusion-processor op CES2011

Het nieuws over de AMD Fusion-processoren begint van de CES2010 naar ons door te druppelen. Zo maakt AMD bekend dat er op de CES2011 deze week maar liefst 35 notebooks met AMD Fusion-processoren worden aangekondigd.Er wordt door AMD en door ons al heel lang gepraat over APU's en de voordelen die het combineren van een traditionele processor met een grafische processor op een chip bieden.
Wat we niet weten is dat AMD achter de schermen al heel lang bezig is deze Fusion-processoren aan de computerfabrikanten te verkopen. En dat is nog maar het begin. AMD verwacht uiteindelijk Fusion-processoren in meer dan 100 computerontwerpen te verkopen. Bekijk de uitleg over de AMD APU op deze video.

Apu's zijn een integratie van een cpu met een gpu en bieden betere grafische mogelijkheden. Dit betekent dat we een reeks van betaalbare notebooks kunnen verwachten die goede grafische prestaties combineren met een bescheiden energiegebruik. Zo komt er bijvoorbeeld een Lenovo ThinkPad X120e en een HP Pavilion dm1 die in de prijsklasse onder de 500 euro blijven. Op termijn zullen de processoren en dus ook de notebooks alleen nog maar goedkoper worden. AMD benadrukt het gebruik van Fusion-processoren in mini-notebooks en zet zich daarmee af tegen de Netbooks die per traditie voorzien zijn van een Intel  Atom-processor.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: