abonneren

35 nieuwe Netbooks met Atom-processor van Intel

Intel meldt dat er 35 nieuwe netbooks met de nieuwe "Oak Trail" Atom-processoren zullen uitkomen, in de eerste helft van 2011.
Dit is een reactie berichten dat er weinig belangstelling meer zou zijn voor het maken van netbooks met Atom-processoren.

Intel reageert met dit bericht op de jubelende berichten van AMD over het succes van de nieuwe Fusion-processoren in netbookachtige goedkope notebooks en berichten waarin geschreven wordt dat computerfabrikanten geen belangstelling meer hebben om Netbooks met Atoms te maken.

In totaal zitten er meer dan 100 nieuwe netbooks en tablet-pc's in de planning met Atom-processoren, voor de eerste helft van 2011. Tot nu toe zijn het alleen Fujitsu, Toshiba en Samsung die netbooks met de Oak Trail Atom maken. Asus en HP zijn hiermee terughoudend. Lenovo, HP en Toshiba hebben met veel overtuiging een mini-notebook met een AMD Fusion processor uitgebracht.

Omdat de huidige Oak Trail Atoms worden overtroffen door bijvoorbeeld de Tegra 2 van Nvidia, als het aankomt op prestaties en energiegebruik voor tablets, heeft Intel ook al het Cedar Trail-M Atomplatform aangekondigd voor tablets en netbooks. Deze processoren worden in september 2011 verwacht. De Atom-processoren zijn geschikt voor vrijwel alle besturingsystemen inclusief Windows en Android.

Via: Digitimes

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie