abonneren

30 procent netbookgebruikers ontevreden

Ultra-portable notebooks en netbooks lijken uiterlijk veel op elkaar, maar zijn van binnen behoorlijk verschillend. Dat begrijpt de gevorderde computeraar, maar veel eindgebruikers zien het verschil niet en vinden dan ook dat de netbooks erg tegenvallen.Uit een studie van NPD Group blijkt dat 30 procent van de netbookgebruikers ontevreden is over zijn netbook. Slechts 58 procent is tevreden over zijn aankoop, al ligt het tevredenheidspercentage hoger bij mensen die specifiek op zoek waren naar een netbook (70 procent).
Maar liefst 60 procent van de consumenten die een netbook kocht, dacht dat de functionaliteit hetzelfde zou zijn als bij een normaal notebook. De conclusie lijkt dat netbooks niet voldoen aan de wensen van een groot deel van de consumenten.

Vooral de jongere leeftijdsgroep bleek kritisch over netbooks. Van de 18 tot 24-jarigen was maar liefst 65 procent ontevreden over de prestaties van de netbooks. NPD Group raadt fabrikanten aan duidelijker te communiceren over wat een netbook of notebook precies kan. Op deze manier kan ook de kannibalisering van notebooks door netbooks grotendeels voorkomen worden.

Een ander interessant feitje: 60 procent van de ondervraagden zei dat draagbaarheid de belangrijkste factor was in het kopen van een netbook. Maar eenmaal gekocht, neemt 60 procent het netbook nooit mee het huis uit...

X-bit Labs

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie