abonneren

3 Redenen waarom u in 2015 overstapt op 4G

Razendsnel mobiel internet via 4G is al een tijdje beschikbaar in Nederland maar de interesse was tot op heden nog beperkt. Maar dat gaat veranderen want er zijn inmiddels goede redenen om in 2015 over te stappen op het 4G-netwerk, zelfs als u nu een sim-only abonnement hebt.

Dit artikel is tot stand gekomen zonder inhoudelijke bemiddeling van de redactie


In 2014 zorgden een aantal grote providers voor landelijke 4G-dekking. Hiermee zijn snelheden mogelijk van 100 Mbit; sneller dan veel wifi-netwerken. Jammer genoeg was 4G vooral iets dat deel uitmaakte van de duurdere abonnementen. Maar dat is aan het veranderen en de prijzen dalen. Dit zijn de drie belangrijkste argumenten om dit jaar te kiezen voor 4G.

Meer mogelijkheden

In 2014 gingen we massaal gebruik maken van online opslagdiensten en dat is een trend die in 2015 wordt voortgezet. En niet om alleen met bijvoorbeeld een notebook overal en altijd toegang te hebben tot bestanden want dit wil we ook steeds vaker met de mobiele telefoon. En ook andere data-intensieve diensten zoals videobellen en het streamen van muziek en video zitten in de lift. Met 4G gaat dat allemaal probleemloos en komt een einde aan het eindeloos switchen tussen hotspots en potentieel gevaarlijk openbaar wifi.

Betere beschikbaarheid en prijs

Begin 2014 waren er slechts een paar aanbieders van 4G maar inmiddels zijn er al acht 4G-providers. Dat aantal neemt de komende periode verder toe. De dekking wordt ook steeds beter en inmiddels biedt Vodafone al in 95% van Nederland supersnel internet. Tegelijkertijd wordt ook de prijs gunstiger en is het inmiddels ook mogelijk om bijvoorbeeld een voordeliger sim-only abonnement te nemen waarin 4G is opgenomen. Kortom: 4G is er voor iedere portemonnee.

Groter aanbod 4G-toestellen

Wie een jaar geleden op zoek ging naar een toestel met 4G-ondersteuning kwam automatisch uit bij één van de dure topmodellen. Dat is anno 2015 wel anders. Een toestel met 4G-ondersteuning is er al voor iets meer dan 100 euro en inmiddels is de ondersteuning voor deze mobiele standaard eerder regel dan uitzondering. Een excuus om een toestel te kiezen zonder 4G is er dus niet. Sterker nog: wie nu een toestel aanschaft met 4G-ondersteuning hoeft nog niet over te stappen en kan gewoon gebruik blijven maken van het langzamere 3G. Maar later upgraden naar 4G met een toestel dat dit niet ondersteunt, is niet mogelijk.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Vodafone, 4g, sim-only