abonneren

28% van pc-software in Nederland illegaal

Volgens de Business Software Alliance is 28 procent van alle pc-software in Nederland illegaal. Dat is minder dan een jaar geleden (toen was het 29%). Daarmee gaat Nederland tegen de trend in: wereldwijd stijgt het percentage namelijk.Voor het onderzoek is gekeken naar 108 landen. Wereldwijd is het percentage illegale pc-software gestegen van 35 procent in 2006 naar 38 procent in 2007.
Die groei is vooral bij te schrijven op het conto van een beperkt aantal landen: slechts in elf landen steeg het piraterijpercentage - maar dan wel meteen zó veel, dat ook het totale cijfer daardoor steeg.

Armenië (93%), Bangladesh (92%), Azerbeidzjan (92%), Moldavië (92%) en Zimbabwe (91%) zijn de landen met het hoogste piraterijpercentage. Onder de landen met het laagste piraterijpercentage bevinden zich de Verenigde Staten (20%), Luxemburg (21%) en Nieuw Zeeland (22%). Op het lijstje met laagste piraterijpercentages staat Nederland, samen met Australië, op een gedeelde dertiende plaats met 28 procent.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord