abonneren

25 jaar oud virus zorgt voor problemen in Bitcoin-blockchain

Bitcoin-gebruikers hebben te maken met een vervelende bug: Microsoft Security Essentials geeft constant valse virusmeldingen over de blockchain. Het niet om een echt virus in het Bitcoin-protocol, maar om een, weliswaar vervelend, grapje.

Een ontwikkelaar heeft een stukje code toegevoegd aan het open source bitcoinprotocol, waardoor antivirusprogramma Microsoft Security Essentials (alleen op Windows uiteraard) ten onrechte denkt dat er een virus in het programma zit. MSE verwijdert vervolgens ook het deel van de blockchain waar het virus in wordt gespot, maar de Bitcoin-client downloadt dat deel van de chain automatisch weer terug zodat er eigenlijk niets aan de hand is.

DOS/STONED

Het enige vervelende aan de grap is dat gebruikers met MSE op de achtergrond telkens last hebben van irritante meldingen. Volgens de persoon die het virus voor het eerst bij Microsoft aankaartte, gaat het om een melding die zegt 'Your computer has been stoned'. Het gaat om het virus 'DOS/STONED'. Dat is in 1987 (!) al ontworpen.

Microsoft heeft nog geen officiële reactie gegeven, maar een aantal gebruikers hebben de bug al gemeld. Waarschijnlijk wordt de error in de volgende updateronde gerepareerd.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie