abonneren

22TB aan updates downloaden naar 6.500 pc's in 4 uur

Software-updates worden steeds groter. Op korte termijn ontstaat mogelijk de situatie dat updates dermate groot zijn dat het uren kan duren om ze vanaf een server te downloaden. Helemaal wanneer een update naar meerdere pc's moet worden gedownload. De IT-afdeling van Universiteit INHolland moet meer dan 6.500 desktop-pc's in meer dan tien locaties beheren. Soms moet er 3,5GB aan updates worden gedownload. Dat is in totaal 22,2TB. In de traditionele client-server wereld is dat een zeer zware klus die meerdere dagen duurt.


Voorheen gebruikte de IT-afdeling twee dozijn servers verdeeld over de verschillende locaties om alle downloads in goede banen te leiden. Doordat de universiteit nu BitTorrent gebruikt, kan het 20 van de servers voor andere activiteiten gebruiken.

Via het BitTorrent p2p-protocol kunnen de pc's de updates bij elkaar ophalen. De servers zijn alleen nog nodig om de updates naar de eerste computer te downloaden en vervolgens de distributie te coördineren. Een van de voordelen van BitTorrent is dat het op een slimme manier bandbreedte gebruikt; een snelle link wordt automatisch vaker gebruikt.

Door de toepassing van BitTorrent kunnen alle 6.500 pc's in vier uur voorzien worden van de nieuwste updates. Eerder duurde dit proces vier dagen.


Bron: ArsTechnica

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord