abonneren

22 procent geïnstalleerde Windows-versies is illegaal

Volgens Microsoft blijkt dat ongeveer één op de vijf Windows-installaties illegaal is. Deze conclusie is gebaseerd op cijfers afkomstig van Microsofts eigen Windows Genuine Advantage-programma.
Het WGA-programma controleert of een Windows-kopie legaal is indien de gebruiker updates wil downloaden.Sinds de lancering van WGA in juli 2005 hebben meer dan 512 miljoen Windows-gebruikers via het programma gecontroleerd of hun kopie legaal is. Van deze gebruikers had 22,3 procent een illegale kopie en 56.000 gebruikers hebben gebruik gemaakt van Microsofts aanbod om de illegale kopie om te ruilen voor een legale kopie door mee te werken aan een onderzoek naar de bron van de illegale software.

Hoewel 22 procent veel lijkt, is het minder dan het gemiddelde percentage illegale software dat wereldwijd gebruikt wordt. Volgens de Business Software Alliance is 35 procent van alle software die wereldwijd wordt gebruikt illegaal. Uit een onderzoek van de Yankee Group blijkt dat 55 procent van alle bedrijven illegale software gebruikt.

Microsoft begrijpt dat gebruikers tegenwoordig eerst software willen uitproberen voordat ze het kopen. Indien een bedrijf geen gratis testversies beschikbaar maakt, zullen veel gebruikers een illegale versie installeren. Om deze gebruikers tegemoet te komen, heeft Microsoft op zijn website testversies gezet van Windows Vista en Office 2007. Voor de Vista-testversie heeft u Internet Explorer 6 of 7 nodig. De testversie draait het besturingssysteem in een kleine Active X virtual machine. De testversie van Office 2007 kan door de gebruiker voor 60 dagen uitgeprobeerd worden. Daarna stopt het programma ermee.


Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord